Abesszin Macska

Elfogadott fajtak - Abesszin Balinez Birman Brit roevidszoru Egyiptomi mau Karthauzi Orosz kek Perzsa Sziami Eredeti fajtak - Maine Coon Manx es walesi Norveg erdei macska Toeroek van Keresztezett fajtak - Bengali Ragdoll Mutans fajtak -. Eddig 1690 alkalommal neztek meg.

Abesszin Es Szomali Cicak Abyssinian Cats Animals Cats

Jellemzoen nagyon jatekosak es kivancsiak ami problemat okozhat az otthonukban.

Abesszin macska. A fajta szorzete toekeletes alcat biztosit az eszak-afrikai napsuetoette elohelyeken. Az az allitas is teves miszerint elodjei a faraok Egyiptomaban melyen tisztelt allatok voltak. Megbizhato ellenorzoett tartalom profi.

Abesszin macska A nagy szemek es a figyelmesen felfele hegyesedo fuelek sokat elarulnak errol a macskafajtarol. A macska neve Zulu volt es o lett a ma ismert abesszin fajta megalapozoja. Az abesszin macska az egyik legregebbi fajta eredete a mult homalyaba vesz.

Joker Cats - Abesszin cicak. Errol a macskarol az a hir jarja hogy a faraok szent macskajatol szarmazik de sokkal valoszinubb hogy tudatos es gondos tenyesztoi munka eredmenye. Ezuttal egy nagyon kueloenleges es latvanyos macskafajtat mutatunk be nektek amelyet a rajong.

A szorzet kueloenleges mintazata a vadnyulak szinere emlekeztette a lordot. Altalaban jol kijoennek mas macskakkal es kutyakkal is koethetnek eletre szolo baratsagokat. They have a lot of charm but can be very mischievous.

Az abesszint oeroek koelyoekkent szoktak jellemezni mivel a felnottkori viselkedesuek nagyban hasonlit a fiatal macskakera. Az 1900-as evek elejen Angliaban majdnem kipusztult de az 1930-as. Ebben a sorozatban egy-egy macskafajtat mutatunk be reszletesen.

A standardot maga a Brit Nemzeti Macskaklub British National Cat Club akkori elnoeke Harrison Fair hatarozta meg igy az abesszin szamit az egyik legregebbi. Az abesszin macska sima es roevid hajanak minimalis gondossagra van szueksege. Tovabbi cikkek a rovatbol A vilag 10 legdragabb macskafajtaja.

Nagy elallo fuele es szep mandulavagasu szeme van. Csak roeviddel kesobb 1882-ben ismertek el hivatalosan a fajtat. Az Abesszin macska cimu videot cicafajtaismerteto nevu felhasznalo toeltoette fel az allatok kategoriaba.

Az abesszin macska vekony es haromszoeg alaku fejet hosszu hajlekony es elegans nyak tartja. Az viszont teny es valo hogy a regi egyiptomi freskokon fellelheto macskaabrazolasok nagyon hasonlitanak az abesszin cicara. Igy alakult ki az abesszin fajta.

Abyssinian cats can be very affectionate but on their own terms and when theyre in the mood. Abesszin macska a szent macska. Abesszin macska a szent macska.

Egy abesszin macska mar 1871-ben reszt vett a Crystal Palace-ban megrendezett macskakiallitason. Az viszont teny es valo hogy a regi egyiptomi freskokon fellelheto macskaabrazolasok nagyon hasonlitanak az abesszin cicara. Szuros tekintete es bueszke tartasa miatt sokan az egyik legszebb macskanak tartjak.

Az abesszin macska emberkoezpontu es kivancsi. Abesszin macska a miniatur puma ertekeles. Rendkivuel erzekeny nagyon igenyli a toerodest ha teheti mindenhova koeveti gazdajat es kifinomult izlessel rendelkezik.

Barmely targy diszito elem vagy butor a jatekukka valhat. Az abesszin macska eredete bizonytalan de az biztos hogy egyike a legregebben ismert macskafajtaknak. Koeruelbeluel hetente egyszer fesuelkoednie kell a kisallatat egy specialis femkefevel.

Abesszin macska nagyon gyorsan es koennyen hozzaszokott a macska alom hasznalatahoz tele termeszetes toeltoanyagokkal. 1835 likes 1 talking about this. A klasszikus abesszin szine barna fekete poettyoekkelaz utobbi evekbenmas szinvaltozatban is tenyesztikDe a klasszikus abesszin hasonlit legjobban az oegyiptomi oseihez.

Mivel titokzatos es elegans olyan mintha a regi idokbol szarmazo titok birtokosa lenne. Az abesszin tipikusan az a fajta amelyet nem lehet egyeduel hagyni egesz nap meg akkor sem ha mas macska vagy jatszotars is van vele. Az abesszin elnevezes felrevezeto mivel ez a macskafajta nem a regi Abessziniabol azaz nem a mai Etiopiabol szarmazik.

Igazi csaladtagkent kell vele banni es szereti ha mindenben reszt vehet. Errol a macskarol az a hir jarja hogy a faraok szent macskajatol szarmazik de sokkal valoszinubb hogy tudatos es gondos tenyesztoi munka eredmenye. 4 Amerikai drotszoru macska A New York allambol szarmazo amerikai drotszoru macska egy veletlen mutacionak koeszoenheto letrejoettet.

Elso peldanyai az 1860-as evek vegen Abessziniabol ma Etiopia kerueltek Angliaba es 1882-ben ismertek el oket oenallo fajtakent. Az abesszin macska elegans testfelepitesehez sajatos eroteljes karakter es igazi egyeniseg tarsul. Cikkuenkben oesszegyujtoett macskafajtak nem feltetlenuel a legszebbek vagy a legokosabbak de mindenkepp a legdragabbak.

Ezekert a macskakert tulajdonosaiknak jo melyen kell a zsebuekbe nyulni es akar eveket is. Ez a jellegzetesseg annyira vonzo volt hogy Zulut kifejezetten olyan macskakkal kereszteztek melyek kinezete hasonlatos volt az oevehez. Valogatott Abesszin macska linkek ajanlok leirasok - Abesszin macska temaban minden.

Beautiful Abesszin Macska Gyonyoru Cicak

So Beautiful Cute Animals Animals Beautiful Animals

Szomali Macska Macskafajtak Cats Animals

Raboty Hudozhnicy Iriny Garmashovoj Irina Garmashova 72 Rabot Watercolor Cat Cat Art Cats Artists

Absyssinian Abyssinian Cats Cool Cats Best Cat Breeds

So Cute Cicuskak Kisallatok Pumi

Sign In Abyssinian Cats Kittens Beautiful Cats

Pin On Cute Animals

Abesszin Es Szomali Kiscicak Abyssinian Kittens Abyssinian Cats Kitten Breeds

Abesszin Abyssinian Cats Cat Breeds Beautiful Cats

Marionvollborn Caracal Karakal Spain Wildlife Nature Caracal Cat Caracal Kittens Cats Cute Animals

Resultado De Imagen Para Raza Del Gato Abyssinian Abyssinian Cats Popular Cat Breeds Cat Breeds

Allatbebik Image By Eniko Barbara On Cute Little Ones In 2020 Cica Macska

Abessin Katze Abyssinian Cats Cats Tabby

Best Cats For Kids Choosing The Best Cat Breeds For Children Best Cat Breeds Cat Breeds Cool Cats

Abesszin Abyssinian Abyssinian Cats Cats Beautiful Cats

Login On Twitter Cat S Animals Cats

Pin On Kittens

The Six Patriarch Cat Breeds In Existence Is Your Cat One Of Them Cat Catbreeds Catlover Abyssinian Cats Cat Breeds Cats And Kittens


Comments

Popular posts from this blog

Macska Kaparófa Lidl

Macska Mérgezési Tünetek

Fekete Macska Rajz